Koji problem imaš s influencerima?

Nedavno sam vodila polemiku s jednim “stručnjakom” za marketing
koji je toliko silovito napadao influencere da sam mislila da će dobiti mini moždani.

Sve je išlo u smjeru da su to sve redom lažne osobe koje prikazuju svoj život kakav nije u stvarnosti, prave se da su sretni, uljepšavaju se u Photoshopu i još puno, puno žuči.

Elem, frende…bar pokušaj shvatiti da je influencing samo jedan od marketinških alata koji je skoro najmanje agresivan. Pa ti sjediš ispred televizora i gledaš film, a kad ono, reklama koju NISI ODABRAO, naprasno te prekida, ali guess what, ti si na to oguglao pa više ne kritiziraš taj vid marketinga?

Vidiš, ja imam izbor, pratim samo one koje ŽELIM pratiti, one koje sam sama odabrala kao npr. @lidijalesic (kojoj su btw hakirali IG profil nakon što je 2018. dobila Elle Style Award za najbolju fashion influencericu, pa je zato netko ne može gledati lijepu i uspješnu), tu su i iskrene dušice poput @anelistar i @elladvornik ili @anabacinger raznolika sadržajima. Nitko mi ih nije nametnuo, one su moj odabir. Bilo je i onih koje sam otpratila, one koje ne stoje iza onoga što pričaju.
Jednostavno je. Probaj. Prati good vibes only. Ili baš to ne želiš vidjeti?

A šta da vam dalje pričam, razmontirala sam ga u jednom potezu jednostavnim pitanjem: “Reci mi bar dva influencera koja znaš?” Tajac.
Pa tko to onda tebe maltretira, na koga si točno kivan…?

Dodala bih još nešto vezano za utjecaj društvenih mreža. Jučer gledam emisiju “Provjereno” koju inače ne gledam, ali me zainteresirala tema o “evo kako zapravo izgleda život s bebom” i o strani života “koju ne vidimo na društvenim mrežama”. I evo, opet smo na istom. Koga vi to pratite?
Ja recimo pratim dosta mama na Instagramu i ne sjećam se mame koja nije pisala o neprospavanoj noći, o raznim skokovima u razvoju djeteta, o problemima s dojenjem ili bolnom izbijanju zubića. Što je to lažno na njihovim profilima?
>>> Link na prilog “Tri mame otkrile drugu stranu majčinstva, onu koju ne vidimo na društvenim mrežama” u emisiji Provjereno >>>

Možda nisam shvatila poantu emisije, ali intonirana je kao da je to pakao od života, ali eto na kraju je zaključak da je to i najljepši dio života?!!! Hm, ja očito gledam na iste stvari drugim očima, i to je sve. Majke iz emisije imaju svoje metode i svoj način kako se nose s majčinstvom. Sve je to u redu, prihvaćam, ali ne mogu prihvatiti to da je ono kako je njihov život prikazan u emisiji stvarnost, a moj bi sada trebao biti točno što? Fejk? Otkad sam rodila, nikada nisam ni pomislila da imam neki pakleni period. Prije par dana, recimo, nismo spavali u komadu dvije noći i dva dana. So what? Pa to je normalno.

Mislim, sorry ljudi, moj život je puno ljepši od onoga kako ga prikazujem na svojim IG i FB profilima i blogu.
Hoćete li mi vjerovati ili nećete, najdivnije je to što je to VAŠ IZBOR 😉


*Izraz “mini moždani” sam posudila od jedne simpa instamame @momster_of_twinsters, thnx 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply

After work lifestyle blog

Pratite me / Follow me:

Oglas