Ogledalo s prozorskim oknima – manja intervencija za bolji efekt na zidu

Prazan zid u dijelu stana gdje se nalazi jedan mali kutak za čitanje i odmor za jednu osobu, uvijek lijepo obasjan dubrovačkim suncem, otvara puno mogućnosti kako ga urediti.

Ipak, uzela sam u obzir izgled ostatka stana i funkcionalnu namjenu tog kutka, pa sam tako ostala na par osnovnih ali zanimljivih elemenata.

Oduvijek me privlače mediteranska starinska prozore i vrata s predivnim persijanima, kako bi rekli u Dubrovniku, posebno one s pastelnim bojama pa otud i inspiracija. Pokušala sam pronaći nešto slično onome što viđam po dubrovačkim starim ljetikovcima. Rovinj također ima prekrasne maštovite detalje i boje na kućama.

Nisam našla što sam željela, pa sam se morala zadovoljiti ponudom koja je bila u tom trenutku, a to je ogledalo s bijelim persijanima.

      

 

Pribor i boja

S obzirom na nelakiranu podlogu, nije bilo potrebno šmirglanje za pripremu podloge za farbanje što mi je uštedilo dosta vremena.

Kupila sam željenu boju Shabby Provence – deep blue tvrtke Borma Wachs:
http://www.bormawachs.com/schede-prodotti/SP_EN_6570XX_.pdf

Boja za namještaj Shabby Provence, deep blue

Od pribora koristila sam;

  • krep traku
  • mali valjak širine cca 8 cm za veće površine
  • dvije vrste spužvica i kist za kuteve i finije farbanje na persijanima
  • šmirgl papir mekši za finiju doradu

        

Postupak

Vlažnom krpom sam prebrisala sve dijelove da otklonim prašinu i nečistoće, a nakon toga krep trakom obložila ogledalo da ga zaštitim od bojenja.

Valjkom sam nanijela prvi sloj boje Shabby Provence deep blue na veće površine, a tapkanjem spužvicama i kistom popunjavala fine detalje i teško dostupne kutove kojih je na persijanima jako puno.

Nakon 3 sata sušenja, nanosi se drugi sloj boje na isti način te se opet mora pustiti da se potpuno osuši 3 do 5 sati.

Slijedi šmirglanje kuteva po želji radi rustikalnog i shabby efekta.

I dalje mi je sve izgledalo preobično, pa sam dodala vintage bravu za vrata s gravurom koju sam samo zakucala sitnim čavlićima.
Bravu sam naručila preko www.wish.com – https://www.wish.com/c/57ca725c03fe8915d2227a91 za cca 60 kn s poštarinom.

Finalni rezultat

Za topliji ugođaj dodala sam rustikalnu visilicu od konopa, također kupljenu na www.wish.com za cca 100 kn. Cijene variraju, pa se dajte u pretraživanje ovog proizvoda ostalih dobavljača po shopu: https://www.wish.com/c/582e5faa9733f856ff26c212

No Comments Yet

Leave a Reply

After work lifestyle blog

Pratite me / Follow me:

Oglas