Stara kuhinja osvježena unikatnim naljepnicama i ručkicama

Ako niste u prilici promijeniti kuhinju, a dojadile su vam boja ili tekstura kuhinjskih elemenata, pokušajte nešto jednostavno i jeftino. Poigrajte se samoljepljivim naljepnicama. Ne govorim o kupovnim, gotovim naljepnicama niti samoljepljivoj tapeti, nego o vašoj unikatnoj. Kako do toga?

Pronađite omiljenu fotografiju koja će na vas uvijek pozitivno utjecati. To može biti fotografija s vašeg omiljenog putovanja, obiteljska, umjetnička, slike nekog događaja bitnog u vašem životu, bilo što.

Izmjerite element odnosno kuhinjsku plohu na koju želite aplicirati tako da uračunate i rubove i na to obavezno dodajte još po najmanje 2 cm sa svih strana.

Pošaljite gotov file i napišite dimenzije u jednu od tiskara koje rade print na samoljepljive naljepnice. Ja sam to napravila u tiskari REM-B (rem-b@zg.t-com.hr) u ulici Kraljice Jelene u Zagrebu i koštalo je cca 400 kn.

 

 

Nakon što je naljepnica isprintana, trebat će nešto preciznosti da je nanesete na željenu površinu. Površina mora biti glatka i čista. Za nanos koristite npr. komprimiranu spužvu ili neki drugi sličan materijal kako biste istisnuli mjehuriće i lagano aplicirajte dio po dio odozgo prema dolje, najbolje je ako imate pomagača.

Komoda PRIJE apliciranja naljepnice

 

 

 

 

 

 

 

Komoda POSLIJE

 

 

Gornji element PRIJE
Gornji element POSLIJE

I na samom kraju, još jedan sitan ali bitan detalj su ručkice. U ZARA Home sam kupila velike, keramičke, tirkizne ručkice za 29 kn/kom. i zamijenila ih sa starima, a i jedan zid dobio je novu boju pa je stvoren potpuno novi ugođaj.

Iako se ovdje radi o starijoj, ne baš modernoj niti posebno lijepoj kuhinji, reakcije gostiju su uvijek po jer su u ovoj kreaciji prepoznali osobnost svog domaćina 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply

After work lifestyle blog

Pratite me / Follow me:

Oglas